Bonifatiusspeld voor Ym de RoosSfeervolle nieuwjaarsreceptie VBA en gemeente

06 januari 2010 08:00

STAD CENTRUM - De nieuwjaarsreceptie van de gemeente Almere en de Vereniging Bedrijfskring Almere (VBA) werd zaterdagavond in Schouwburg Almere druk bezocht. Het was voor het eerst dat beide instanties gezamenlijk een nieuwjaarsreceptie hielden.


Burgemeester Annemarie Jorritsma hield haar traditionele nieuwjaarstoespraak op het toneel waarbij ze stilstond bij de twee grote tragische gebeurtenissen in 2009: de dood van de heer Plantijn van dansgroep Expression Cultural tijdens de ramp op Koninginnedag en de zelfmoord van een vader in Tussen de Vaarten die zijn gezin in de dood meenam. Maar ook richtte zij de aandacht op de positieve ontwikkelingen van Almere in de komende jaren, vooral op het gebied van de schaalsprong.
Vervolgens werd het toneel vrijgemaakt voor het Almeers Jeugd Symfonie Orkest dat een fraai concert gaf. Daarna was het tijd voor diverse optredens in de zalen van de Schouwburg. Uiteraard was er ruim de gelegenheid voor de aanwezigen om elkaar een voorspoedig 2010 te wensen.

Bonifatiusspeld

Traditioneel werd ook de Bonifatiusspeld uitgereikt aan een Almeerder die zich heeft ingezet voor de stad. Dit jaar ging de speld naar Ym de Roos, die zichtbaar verrast en geëmotioneerd was. Volgens Jorritsma is Ym de Roos dé ambassadeur van Almere. "Haar rol in het maatschappelijk leven is groot", aldus Jorritsma. "Of het nou in je rol is als secretaris van het Multi Etnisch Vrouwennetwerk Flevoland, het beplanten van de Evenaar met bloemen, je rol bij de initiatiefgroep Almere2018 of je bijdragen aan het hospice Almere en het Fonds Bijzondere Noden. Bij Ym kun je je gaan afvragen wat heeft ze eigenlijk niet gedaan."