BonteHond speelt Vreemde voorstelling

29 oktober 2008 08:00

ALMERE - Aanstormend talent Lieke Benders maakte met 'Vreemd' een eigenzinnige voorstelling vol fysieke humor, verrassende beelden en melancholie. Woensdag 29 oktober gaat deze nieuwe voorstelling van de BonteHond, het theaterhuis in Almere, om 14.30uur in première in de schouwburg.


In deze voorstelling wordt het verhaal verteld over verhuizen en afscheid nemen vanuit een buitengewoon grote verhuisdoos. Vreemd is een familievoorstelling voor iedereen vanaf 6 jaar.
Het besluit staat vast: je gaat verhuizen. Weg uit het huis dat je zo goed kent. Weg uit de kamer waarin je precies weet waar alles staat. Je moet afscheid nemen van de planken die kraken, de scheur in het behang en dat ene vlekje, links bij de deur. Hoe neem je het beste afscheid van je thuis en bestaat er een reusachtige doos waarin je echt alles mee kunt nemen? Je herinneringen, je lievelingsplekje en de geur van thuis. Wanneer alle spullen in het nieuwe huis staan, blijkt er toch iets te missen.
Binnen het productiehuis van BonteHond maakte regisseuse Lieke Benders in de zomer van 2007 de intieme locatieproductie 'Zee van Gras'. Met Vreemd maakt ze haar eerste reizende jeugdtheaterproductie voor de kleine zaal.
Zondag 21 december om 14.30 uur is de voorstelling te zien in de Schouwburg Almere. Meer info: www.bontehond.net.
Vreemd speelt ook als schoolvoorstelling in Nederland. Kijk voor meer informatie rondom de tourneeplanning op www.stipproducties.nl.