Boomgedicht voor Evenaar

30 juni 2010 07:00

BUITEN - Leerlingen uit klas 1CB1 van het Buitenhout College hebben - samen met de Almeerse kunstenaar Hein Walter - een boomgedicht geschreven voor de Evenaar. Woensdag werd het gedicht, dat gestanst is in een metalen plaat, geplaatst bij de magnoliaboom.


De Evenaar is een belangrijke verkeersader in Almere Buiten en wordt dagelijks door veel Almeerders gebruikt. De weg staat vooral bekend om de groenstrook tussen de rijbanen. Elke zomer staan de bloemen vol in bloei en spelen de jongeren in het skatepark of in de voetbalkooi. Op de groenstroken lagen al verschillende gedichtenplaten en nu is daar dus een nieuwe bijgekomen.
De Evenaar wordt ook vaak bezocht door sportieve jongeren. Er waren al sportkooien en een skatepark, maar sinds vorige week kunnen jongeren er ook terecht voor basketbal en tennis. Ook werden er vorige week twee jeu de boulesbanen geopend en een route voor hardlopers.
De leerlingen van het Buitenhout College hebben in het najaar poëzielessen gevolgd van de Almeerse dichter en beeldend kunstenaar Hein Walter. Het boomgedicht is het resultaat van deze bijzondere lessen.
Het was overigens niet het enige gedicht dat werd onthuld. Ook waren er boomgedichten van leerlingen van basisschool De Dukdalf en de bewoners uit de rode flats in Almere Buiten hebben ook boomgedichten geschreven. De gedichten worden zo neergezet dat het 'gedichtenroute' wordt en iedereen kan genieten van de poëzie.