Borduurproject in race voor beste buurtplan

15 oktober 2008 07:00

ALMERE - "Ons borduurproject is genomineerd voor het Beste Buurtplan van Nederland 2008", vertelt Ans Kits uit de Stripheldenbuurt. Ze heeft in Brede School het Vlechtwerk in Almere Buiten een project voor vrouwen van alle leeftijden en culturele achtergronden.


"Hier aan de Flipjestraat ontmoeten de vrouwen elkaar, en borduren ze samen aan een wandkleed. Wij hadden met twee vrijwilligers ons plan ingestuurd om mee te dingen naar de hoofdprijs van Het Beste Buurtplan. En nu zijn we ook nog in de race, samen met 34 andere plannen. Dat was wel even slikken." Kits had het niet verwacht. "We krijgen elke week een opdracht waarvoor we ook weer stemmen voor kunnen krijgen." Er zijn vier opdrachten: een buurtlied maken dat door zo veel mogelijk buurtbewoners wordt gezongen, een spotje maken, een recordpoging met de buurt verzinnen en uitvoeren en een bekende Almeerder strikken voor hun project. Kits: "In totaal zongen zo'n vijftig buren mee in het buurtlied. Kinderen en volwassenen. We oefenden twee keer vóór het filmpje." Het mooiste vond Kits dat de kinderen en de jongens van Paladijn, de woongroep voor jongeren met een verstandelijke beperking, er aan meededen. "Ze kunnen niet zo snel lezen en zingen, dus riepen ze steeds het laatste woord van een zin nog een keer. Heel komisch." Kits zoekt nog Almeerders voor een borduurklusje deze week. "Graag even bellen naar: 5326126 of mailen: anskits@kpnplanet.nl."


Stemmen winnen

"We komen op de radio bij Plein 5 van de NCRV. Heel spannend. Maar het gaat allemaal zo snel dat we geen tijd hebben om te ademen", zegt Kits lachend. Ze roept Almeerders op om via www.hetbestebuurtplan.nl op het Ontmoetings- en borduurproject te stemmen. "Want wij willen heel graag de hoofdprijs van 25.000 euro winnen. Daarmee willen we elders in Almere en in de rest van Nederland starten met borduurprojecten. En een wandeling uitzetten door de Stripheldenbuurt langs belangrijke gebouwen en instellingen, zoals de Paladijn en de 50???." Meer informatie: www.de-stripheldenbuurt.nl.