Borduurproject nog steeds in de race voor Beste Buurtplan

29 oktober 2008 08:00

ALMERE - Meer dan honderdvijftig meter lint wordt woensdag 29 oktober om 12.30 uur in en om Perplex aan de Flipjestraat 3 in de Stripheldenbuurt uitgerold. Ruim vijftig vrouwen en twee mannen hebben de afgelopen weken gewerkt aan het borduurstekenlint, waarbij iedereen een eigen lint van 1,50 meter lang en 4,5 centimeter breed naar eigen idee heeft geborduurd.


"Als het lint is opgerold is het al vijftig centimeter in doorsnee, kun je nagaan hoeveel lint dat is", zegt Ans Kits, ambassadrice van dit plan. Vrouwen van de Borduurgroep en vrouwen uit heel Almere Buiten hebben de afgelopen week keihard gewerkt om het langste borduurstekenlint van Almere te maken, "en waarschijnlijk de langste van de hele wereld", zegt Ans trots.
Dit is een van de vier opdrachten die de Borduurgroep uitvoert in het kader van het Beste Buurtplan van Nederland, waarbij 35 geselecteerde ambassadeurs van buurten tegen elkaar strijden om het beste plan. De winnaar krijgt een geldbedrag van 25.000 euro, dat moet worden besteed om de leefomgeving te verbeteren.
"Het borduurstekenlint hoort bij de opdracht voor het vestigen een record met de buurt. En dat is het langste borduurstekenlint maken. Volgende week rollen we dit uit, dwars door het gebouw Perplex heen."
Het lint is door vrouwen (en twee mannen) uit Almere thuis en in Perplex versierd met allemaal verschillende steken. "En mensen waren daar heel creatief mee. Het was ook leuk om te zien dat alle leeftijden hebben meegedaan. De jongste is een meisje van 5, de oudste is 75 jaar."
Bij de recordpoging treden drie muzikanten op die in Paladijn wonen (een woongroep voor jongeren met een verstandelijke beperking). Er kan nog gestemd worden op het Almeerse project via www.hetbestebuurtplan.nl.