Borstkankervereniging geeft Flevoziekenhuis 'lintje'

20 januari 2010 08:00

STAD CENTRUM - Het Flevoziekenhuis biedt uitstekende zorg aan borstkankerpatiënten. Dat is ook het oordeel van de BorstkankerVereniging Nederland (BVN). De organisatie gaf het Almeerse ziekenhuis daarom een lintje.


Het multidisciplinaire mammacareteam heeft gespecialiseerde chirurgen in dienst, biedt met mammacare-verpleegkundigen goede begeleiding vóór en na de operatie, doet alle noodzakelijke onderzoeken op één dag en opereert patiënten zo nodig binnen drie weken. Het ziekenhuis kreeg hiervoor van de BVN een 'lintje' op de website www.borstkanker.nl.
De BorstkankerVereniging ontwikkelde een monitor waar borstkankerpatiënten kunnen inzien welke borstkankerzorg ziekenhuizen bieden en hoe patiënten die zorg hebben ervaren. Er zijn 18 criteria opgesteld die belangrijk zijn voor een borstkankerpatiënt. In de Monitor zijn de ziekenhuizen die voldoen aan deze criteria met een lintje gemarkeerd.

Keuze van de vrouw

Het Flevoziekenhuis biedt - in tegenstelling tot de gegevens van de Monitor van de Borstkankervereniging - wél direct de mogelijkheid tot een borstreconstructie na een operatie. Chirurg Korsten: "Het is mogelijk dat de borstreconstructie direct na de operatie waarbij het kwaadaardige weefsel wordt verwijderd, wordt uitgevoerd. We werken als chirurgen en plastisch chirurgen soms zelfs naast elkaar. Maar het is aan de vrouw zelf, waar zij voor kiest. Haar keuze staat voorop."
Door de goede afstemming met de afdeling Radiologie is er bovendien geen wachttijd voor de mammapoli.