Botterrace op vrijdag 4 septemberNieuwe presentatiefolder voor Almeerse botter

18 maart 2009 08:00

HAVEN - De stichting tot behoud van de Almeerse botter heeft een presentatiefolder uitgebracht met daarin informatie over de verhuurmogelijkheden van de Almeerse botter die altijd present is tijdens de botterrace.


De botterrace maakt onderdeel uit van het Havenfestival dat dit jaar op vrijdag 4, zaterdag 5 en zondag 6 september wordt het gehouden in de havenkom van Haven. Vrijdag 4 september is traditioneel de dag voor bedrijven en relaties die dan in een botter kunnen meevaren. "Ik hoop dat er dit jaar in totaal veertig boten meedoen", zegt Bert Bonneveld van de stichting. "Sponsoren van 2008 hebben als eerste de gelegenheid om ook dit jaar weer deel te nemen. Maar uiteraard zijn ook nieuwe bedrijven of organisaties van harte welkom. Zij hebben nog tot woensdag 15 april de gelegenheid om zich aan te melden."
Deelnemers beschikken dan met (maximaal 12) relaties over een eigen botter die deelneemt aan de Almeerse Botterrace. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via de site www.almeersebotter.nl.

Folder

"Maar inmiddels hebben we in samenwerking met Almere DEZE WEEK ook een presentatiefolder uitgegeven met de verhuurmogelijkheden van de Almeerse botter", zegt Bonneveld. "In de folder is ook in het kort de geschiedenis van de botter te lezen."
De presentatiefolder ligt niet alleen in de horecagelegenheden rond de havenkom, maar is ook bestemd om toe te sturen aan geïnteresseerden. Bonneveld: "Maar tijdens het Havenfestival in september zullen we de folder ook uitdelen. Verhuur van de botter is voor de stichting belangrijk. Zo blijven de kosten beheersbaar."