Botterveer vaart tussen Huizen en Almere

08 april 2009 07:00

HAVEN - Almere en Huizen starten dit seizoen met een botterveer, een toeristische verbinding tussen de beide steden aan het Gooimeer. Tijdens verschillende evenementen varen botters heen en weer.


De botters meren af bij de steiger van de Almeerse botter AM1 in Haven en in Huizen is dat de Botterwerf. Beide gemeenten verwachten dat er flink gebruik gemaakt gaat worden van het botterveer, omdat het een leuke manier is om evenementen aan de andere kant van het Gooimeer te bezoeken. Er komen kaartjes voor enkele reis en retourtickets.
De start van het botterveer is het Stoom en Energie Festival Almere dat drie dagen vanaf Hemelvaartsdag wordt gehouden. Tijdens deze drie dagen van 21 tot en met 23 mei vertrekken de eerste botters vanaf 10.00 uur uit Huizen en onderhouden de gehele dag tot 17.00 uur de veerdienst.
Later in het jaar is er een dienstregeling voor het Almere Haven Festival van 4 tot en met 6 september en in Huizen de Havenbraderie op 13 juni en de Huizer Botterdagen op 19 september.