Bouw appartementen boven Vomar gestart

07 juni 2021 14:35

HAVEN CENTRUM – De bouw van de nieuwe appartementen boven de Vomar in Haven is gestart. De voormalige kantoren boven de supermarkt aan de Kruisstraat zijn gesloopt, om plaats te maken voor 23 woningen in het middeldure segment.

Omdat de maximale bouwhoogte moest worden verhoogd, was herziening van het bestemmingsplan nodig. Het geldende bestemmingsplan stond maximaal 9 meter toe en dat is voor twee bouwlagen boven de supermarkt niet voldoende. Een aantal omwonenden liet in april weten hier niet blij mee te zijn. Tegen het ontwerp bestemmingsplan werden vier zienswijzen ingediend, die met name betrekking hadden op mogelijke schaduwwerking van de nieuwbouw op aangrenzende panden. Deze zienswijzen hebben niet geleid tot aanpassing van het plan.

De PVV diende in april nog een motie in om de appartementen 180 graden te draaien, om zo te voorkomen dat bewoners van aangrenzende appartementen een dertien meter hoge muur voor hun ramen krijgen. Dit voorstel zou bouwtechnisch echter onmogelijk zijn volgens wethouder Hilde van Garderen.

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt vanaf donderdag 10 juni tot en met 21 juli ter inzage. Kijk voor meer informatie op www.almere.nl/bestuur/bestemmingsplannen

De bouw van de appartementen is gestart. (Foto: Robert Vogels)