Bouw Weerwaterbrug in juni van start

30 april 2020 00:00

ALMERE – De bouw van de nieuwe Weerwaterbrug van het Filmwijkstrandje naar het Vogeleiland gaat in juni van start. De brug maakt deel uit van het Rondje Weerwater. Deze recreatieve track rond het Weerwater wordt tot 2026 in verschillende fases gebouwd.

De nieuwe brug, die het Lumièrepark met de toekomstige Floriadewijk gaat verbinden, moet een iconisch visitekaartje worden voor de stad. In totaal hebben 3065 Almeerders gebruik gemaakt van de mogelijkheid om te stemmen op hun favoriete ontwerp voor de brug. De overgrote meerderheid (71% van alle stemmen) heeft gekozen voor het winnende ontwerp van Strukton Infratechnieken B.V.

Planning

Strukton zal naast het ontwerp en de bouw ook twintig jaar lang het onderhoud aan de brug verzorgen. Aan beide kanten van het Weerwater worden vanaf mei 2020 werkterreinen ingericht. Deze zijn gepland op het Floriadeterrein, op het grasveld naast bedrijventerrein Veluwsekant West (nabij de Strurmeybrug) en op het Lumièrestrand. Het Lumièrestrand blijft tijdens het werk voor het grootse deel beschikbaar voor recreatie. De verwachting is dat de brug medio september 2021 klaar is. In verband met de werkzaamheden voor de Floriade, is het moment waarop de brug voor publiek wordt opengesteld nog niet bekend. De straatnaamgevingscommissie zal voor de opening een passende naam aan de brug geven.

Kijk voor meer informatie op

almere.nl/brugweerwater

Impressie van de brug. (Foto: aangeleverd)