Bouwbedrijf Belmer BV bouwt meest duurzame kantoorgebouw van Nederland

07 december 2009 08:00

BUSSUM - Bouwbedrijf Belmer uit Almere is begin dit jaar gestart met de bouw van het meest duurzame kantoorgebouw van Nederland. Bouwbedrijf Belmer heeft de opdracht gekregen om de Bussumse watertoren te renoveren en daarnaast een kantoorpaviljoen van circa drieduizend vierkante meter te bouwen. De oplevering zal ongeveer plaats vinden in maart 2010.


Voor Bouwbedrijf Belmer is dit het eerste duurzame bouwproject. Met de watertoren en het aangrenzende paviljoen moeten zoveel mogelijk voorzien in eigen energie.
Een van de ‘letterlijke’ hoogtepunten van dit project is natuurlijk dat de kop van de watertoren op de romp van de watertoren wordt geplaatst. De kop van de watertoren, een circa 56 ton zware staalconstructie, is op een tijdelijk bouwterrein in zijn geheel opgebouwd. Om de kop over de kruising heen te hijsen en op de gemetselde romp van de watertoren te plaatsen, waren drie gigantische kranen nodig. Dit was een bijzondere klus met een technisch hoogstandje, omdat de staalconstructie met haar enorme gewicht aan slechts één punt werd opgehesen. Deze werd in de lucht over gepakt door een andere kraan. Met deze kraan van vijfhonderd ton werd de kop tot circa veertig meter hoogte opgehesen en op de romp van de watertoren geplaatst. Dit is onder grote publieke belangstelling zonder problemen uitgevoerd.

Bouwbedrijf Belmer
Bouwbedrijf Belmer bestaat bijna vijftig jaar en is gevestigd in Almere. Naast dit bijzondere project, doet het bedrijf diverse verschillende verbouwingen, renovaties en nieuwbouwprojecten. Bouwbedrijf Belmer werkt onder andere voor particulieren, gemeentelijke instellingen, vastgoedbedrijven, makelaars en projectontwikkelaars.
Kijk voor meer informatie op de website www.belmer.nl. De ontwikkelingen van de watertoren in Bussum en diverse andere lopende projecten kunt u hier volgen.
Bouwbedrijf Belmer BV
Televisieweg 12
1322 AL Almere
036-5303603
www.belmer.nl