Bouwideeën samen in DeBouwfabriek

16 maart 2011 06:00

EUROPAKWARTIER - Architecten, ontwikkelaars, particuliere bouwers, beleggers, aannemers, maatschappelijke organisaties en ondernemers die concrete ideeën hebben voor het bouwen van één of een aantal woningen in het Europakwartier kunnen die kwijt in DeBouwfabriek aan de Europalaan 824 in het Europakwartier in Almere Poort.


In organische stedenbouw liggen de plannen niet bij voorbaat vast, maar worden voortdurend passend gemaakt. De plannen behelzen een veelvoud van kleinschalige initiatieven. Wethouder Adri Duivesteijn: "Met de ontwikkeling van het Europakwartier komt een einde aan het onderscheid tussen particuliere en institutionele opdrachtgevers. Feitelijk richten wij ons op ieder initiatief dat direct aansluit op een concrete vraag; of dat nu één woning, tien woningen, dertig woningen, een maatschappelijke voorziening, horeca, bedrijf of winkel betreft." In organische stedenbouw is altijd sprake van een causaal verband tussen de vraag en dat wat gebouwd wordt. Een ander belangrijk kenmerk van organische stedenbouw is de onderlinge samenhang en diversiteit die het tot resultaat heeft

DeBouwfabriek

DeBouwfabriek is dagelijks geopend. De resultaten van de workshops en intensieve gesprekken die hier gevoerd worden leiden tot een plan dat zaterdag 22 april gepresenteerd wordt. Op die dag start ook de verkoop van de eerste kavels. Kijk voor meer informatie op www.ikbouwmijnhuisinalmere.nl.