Braderie op zondag 30 meiZadelmakerstraat/Brouwerstraat: de gezelligste winkelstraat

27 mei 2010 07:00

STAD CENTRUM - In de winkelstraten Zadelmakerstraat en Brouwerstraat, ook wel 'Marehof' genoemd, zijn tal van verschillende gespecialiseerde winkels te vinden. In deze twee straten in Almere Stad is het nog 'ouderwets' winkelen. Klanten worden hier vaak nog door de ondernemer zelf geholpen, waar zie je dat nog?

Het geven van goede service en vakkennis is voor hen dagelijkse kost. Er is altijd veel actie bij deze ondernemers. Wekelijks zijn er vele aanbiedingen te vinden, die nergens anders te vinden zijn.
Binnenkort is de Marehof helemaal in de ban van de WK 2010 en zal dan geheel oranje kleuren. Wie verstand van voetbal heeft kan leuke prijzen winnen in de Oranjepool. Bij de deelnemende winkels krijgt elke klant vanaf 30 mei een deelnameformulier om de juiste uitslagen te voorspellen van de drie poule-wedstrijden van het Nederlands Elftal. Goede inzendingen kunnen vele leuke prijzen winnen. De grote prijsuitreiking wordt gehouden op koopzondag 27 juni.

Braderie

Zondag 30 mei is er van 11.00 tot 17.00 uur een gezellige braderie met groot terras. Dan organiseren de winkeliers in de Zadelmakerstraat en Brouwerstraat een gezellige en veelzijdige braderie met ongeveer 125 kramen. De braderie duurt van 11.00 tot 17.00 uur. Door het brede assortiment is er voor ieder wat wils. Zo zijn er diverse lifestyle-producten in de meest brede zin, zoals grammofoonplaten, fietsen, audio, sportkleding, dierenvoeding, cadeauartikelen, kleding, beenmode, hobby-artikelen, sieraden, lederen jassen, tassen, ondermode en modeaccessoires. Verder staan er ook kramen met bedtextiel, drogisterijartikelen, multimedia, cadeauartikelen en huis-en-tuin-producten.
SportCity verzorgt de hele dag diverse demonstraties, waaronder ook het bekende Zumba-dansen. Verder zijn er op de braderie niet alleen non-food-producten maar ook diverse etenswaren zoals beenham, bara's, hamburgers, braadworst, churros en oud-hollandse poffertjes. Kinderen kunnen zich deze dag vermaken met een ritje op een pony.