Brand in twee zendmasten

14 april 2020 00:00

ALMERE - In Almere is de afgelopen nacht brand uitgebroken bij twee zendmasten. De politie denkt dat de branden zijn aangestoken. Er is een getuigenoproep geplaatst. (link onderaan in dit artikel)

De brandweer rukte rond 21:35 uur uit voor een brand in een zendmast aan de Sluiskade in Almere Haven. Het vuur woedde in de mast maar was snel na aankomst van de brandweer onder controle.

Naar alle waarschijnlijkheid gaat het om een mast van het C2000 systeem, zo is te zien op C2000masten.nl. C2000 is het communicatiesysteem waarmee hulpdiensten onderling kunnen communiceren.

Eerder die avond was er ook al brand in een zendmast bij voetbalvereniging FC Almere.

De politie doet momenteel onderzoek naar de branden, het is nog niet duidelijk of er sprake is van brandstichting.

5G

De afgelopen week werden op meerdere plaatsen in ons land pogingen gedaan om zendmasten in brand te steken.In het algemeen wordt aangenomen dat het werk is van tegenstanders van het 5G-netwerk. Zij vermoeden dat de straling van de antennes van dit nieuwe netwerkvan slecht is voor de gezondheid en het milieu. Op sociale media gaan talloze theorieën daarvoor rond. Volgens de officiële cijfers is er van gezondheidheidsschade geen sprake.

Op dit moment worden op verschillende masten in Almere antennes geïnstalleerd die geschikt zijn voor het toekomstige 5G netwerk.

Getuigen

Inmiddels heeft de politie een getuigenoproep geplaatst

https://www.politie.nl/nieuws/2020/april/14/03-twee-branden-in-almere-politie-zoekt-getuigen.html

(Foto's: HV Almere)