Brandveiligheid in Almeerse cellen oké

07 augustus 2009 06:03

ALMERE - Met de brandveiligheid in de Almeerse politiecellen en in de hele regio is niets mis, laat Leo Dortland, woordvoerder van de politie Flevoland weten.


Minister Van der Laan voor Wonen, Wijken en Integratie luidde onlangs de noodklok over de huidige toestand in politiecellen. Met de brandveiligheid ervan zou het namelijk volgens een rapport van de VROM-inspectie slecht gesteld zijn. Juist de veiligheid van mensen die zichzelf niet zonder hulp van anderen in veiligheid kunnen brengen - zoals bij mensen die zijn opgesloten het geval is - vindt de minister extra belangrijk. Daarom zou de brandveiligheid verbeterd moeten worden.
De woordvoerder van de politie Flevoland, Leo Dortland laat weten dat “het behoud, het beheer en de beveiliging van de politiecellen in onze hele regio onder strenge vergunningseisen vallen.” Hij voegt eraan toe: “De brandweer controleert jaarlijks of alle faciliteiten en maatregelen nog in orde zijn en functioneren. Het personeel dat als primaire taak de verzorging en insluiting van arrestanten heeft, oefent bovendien regelmatig verschillende situaties en scenario’s waarbij de brandveiligheid getest wordt.”