Brede school de Archipel viert 10-jarig bestaan

01 juni 2011 05:00

EILANDENBUURT - Brede school de Archipel vierde vorige week haar 10-jarig bestaan. Dit lustrum werd gevierd met de hele school. Van jong (UK kinderopvang en de peuterspeelzaal) tot en met groep acht gingen de kinderen aan de slag met workshops om hun talenten verder te ontwikkelen.


De workshops sloten aan bij het lopende thema van de brede school: Talent ontwikkelen wij samen. Met de hulp van de kunstlinie, de bibliotheek, de oudercommissie, vrijwilligers uit de buurt en Almeerse organisaties en de talenten die in de brede school naar boven kwamen drijven, kregen de kinderen een aantal workshops aangeboden. De workshops waren heel uiteen lopend, namelijk koken, schilderen, zumba dansen, zingen, filmpjes maken, salsa dansen, yoga, diverse sporten en nog vele andere leuke spannende en uitdagende onderdelen bezoeken. Zelfs na schooltijd gingen er nog kinderen door met ontwikkelen van hun talent. Bij de buitenschoolse opvang van UK Archipel waren er workshops jongleren en Zumba.
Het grote feest werd afgesloten met het oplaten van ballonen en een talentenshow, waaraan leerkrachten van de basisschool, de leidsters van de peuterspeelzaal, leidsters van de tussenschoolse opvang en het team kinderdagverblijf UK mee deden.