Bromfietscertificaat omwisselen voor 1 oktober

31 augustus 2009 06:52

ALMERE - Almeerders die nog in het bezit zijn van een bromfietscertificaat, moeten deze voor 1 oktober bij de gemeente omwisselen voor een rijbewijs. Na deze datum is het certificaat niet meer geldig en dus niet meer omwisselbaar.


Het bromfietscertificaat kan bij Burgerzaken in het stadhuis worden omgewisseld voor een rijbewijs (categorie AM). Daarvoor is een legitimatiebewijs, een pasfoto en het nummer van het bromfietscertificaat nodig. Bij verlies van het certificaat kan het nummer worden opgevraagd bij het CBR. Een rijbewijs kost 58,15 euro. Mensen die een rijbewijs A of B hebben of voor 1 oktober halen, hoeven niets te doen.

Afspraak maken

Om een lange wachttijd te voorkomen, kunnen Almeerders voor de aanvraag van een rijbewijs online via Almere.nl/digitaalloket of via 5399900 een afspraak maken. Mensen met afspraak hoeven niet te wachten, en kunnen 's middags en op zaterdag in het stadhuis terecht. Ook contant betalen kan leiden tot extra wachttijd. De gemeente adviseert mensen daarom te betalen met pin, chipknip of creditcard.