Bruisend vol activiteiten voor jong en oudEvenaar Festival dit jaar 'ontmoeting van uitersten'

11 maart 2009 08:00

BUITEN CENTRUM - Voor de derde maal vindt in Almere Buiten het Evenaar Festival plaats: zaterdag 30 en zondag 31 mei bruist het winkelcentrum en het evenemententerrein langs de Evenaar van de festiviteiten met talentvolle (lokale) artiesten. Bovendien komt topzangeres Glennis Grace optreden.


Het festival dankt zijn naam aan de drie kilometer lange straat de Evenaar die, net als de echte evenaar, vele culturen met elkaar verbindt. Festival leider Sybille Püttmann van Talent in Opleiding vertelt: "Het thema van dit jaar is 'ontmoeting van uitersten'; iets wat wij als organisatie terug laten zien in de programmering tijdens het laatste weekend in mei." Püttmann hecht belang aan de verbinding en verscheidenheid aan culturen tijdens het Evenaar Festival. "Vorig jaar reageerden bezoekers heel leuk tijdens een duo-optreden van een brassband en een dweilorkest. Uitersten die elkaar prima aanvullen."

Gratis voor jong en oud

Het Evenaar Festival is, net als voorgaande jaren, gratis toegankelijk. Püttmann: "We richten ons op families, subculturen en (jong) Flevolands talent. Voor jongeren vanaf 15 tot en met 25 jaar zijn er twee podia waar zij hun talent kunnen laten zien." Met aansprekende activiteiten op cultureel en sportief gebied en een gezellige wereldmarkt trakteert het Evenaar Festival jong en oud.
"Het Globeplein heeft zaterdag 30 mei een DJ Knock Out en Flevolands talent. Op het evenemententerrein is er de bekende Taptoe, met trommels en blazers. Brass Eternity Music zal zorgen voor een daverend optreden in Caribische sferen", zegt Püttmann enthousiast. "En 's avonds is er een "Ik hou van Almere"- blok op het Evenaarpodium met artiesten uit Almere: Glennis Grace, Ramon Beense, Danny Lit en Deborah Pennings." Voor de allerkleinsten is er onder andere een ballonnenclown en schminken. "En er is een speciaal Kidsblok. KUS treedt op!"
[IN KADER]
Sponsoren en vrijwilligers
Naast Almere DEZE WEEK sponsort Ymere, de Alliantie, uk, Baljetgroep, ROC Flevoland, De Kunstlinie, HEMA, Almere City Marketing, Ben Security, Gansewinkel, Goede Stede, stichting De Schoor, Gebiedskantoor Almere Buiten, Diggout, Dance Tour en natuurlijk Talent In Opleiding het Evenaar Festival. "Bedrijven doen er verstandig aan juist in deze tijd hun gezicht te laten zien. Vorig jaar trok het Evenaar Festival 35.000 bezoekers… Dus wacht niet af en neem contact met ons op via www.evenaarfestival.nl", zegt Püttmann enthousiast.
Een aantal Almeerse bewoners neemt al deel aan werkgroepen om activiteiten te organiseren voor het festival. Belangstellenden kunnen zich inschrijven om een muzikaal optreden te verzorgen, een culturele of sportieve workshop te geven, of zich op te geven als vrijwilliger. "Almeerders met een EHBO-diploma zijn ook welkom. En er zijn nog enkele kraampjes op de Evenaarmarkt. Als iemand een creatieve invulling er voor heeft?"
Voor aanmelden en informatie: www.evenaarfestival.nl. Volg dit festival ook via Almere DEZE WEEK.