'Buitenaardse' kunst bij expositie in Regenboogbuurt

26 november 2008 08:00

ALMERE - Bij de galerie Tuin a la (c)art in de Regenboogbuurt is afgelopen zondag de nieuwe expositie 'Almere Buiten-Aards' geopend. De kunstenaars Gonny Geurts en Gerry Blok geven op hun manier inhoud aan het thema.

De unieke combinatie van futuristische keramiek van Gerry Blok en de onaardse schilderijen van Gonny Geurts verrasten de bezoekers aan de galerie aan huis. Galeriehoudster Els Franken: "Ondanks de sneeuwbuien waren er toch heel wat mensen die het slechte weer hebben getrotseerd. We vonden het heel gezellig en kregen erg veel leuke reacties. En de werken van Gerry Blok en Gonny Geurts versterkten elkaar in zowel vorm als kleur. Dat droeg bij aan de 'ufo-rische' beleving!"
Gonny Geurts maakt schilderijen waarbij de menselijke figuren en bloemen verstild worden geplaatst in een andere wereld. De strakke scherpe lijnen worden ingevuld met prachtige aardetinten. Gerry Blok ontwerpt creaties van keramiek. De figuren beschikken over vormen die niet van deze wereld lijken. Zij gebruikt daarbij verschillende materialen, keramiek en metaal, waarbij ook de aardetinten overheersen.
De expositie is elke zondag geopend van 14.00 tot 17.00 uur of na telefonische afspraak en duurt nog tot 9 januari 2009. TUIN a la (c)ART is te vinden aan de Chartreusestraat 9 in Almere Buiten. Meer info: www.tuinalacart.nl of 036-5352326 of 06-29133849.