Burgemeester bezoekt Zorghotel Perspectief

07 april 2020 00:00

TUSSEN DE VAARTEN – Burgemeester Franc Weerwind en Wethouder Roelie Bosch zijn vandaag op bezoek geweest bij Zorghotel Perspectief. Het zorghotel is 6 april jongstleden geopend en is speciaal bedoeld voor coronapatiënten.

Burgemeester Weerwind vertelde onder de indruk te zijn van het gebouw en gaf aan verheugd te zijn dat ook in Almere nu coronapatiënten kunnen worden opgevangen en zij niet naar Emmeloord of Lelystad af hoeven te reizen. Ook mogen de patiënten in het zorghotel bezoekers ontvangen.

Hartverwarmend

Weerwind laat op zijn Instagramaccount weten: "Vanmiddag hebben wethouder Roelie Bosch en ik een rondleiding gehad door het eerste zorghotel voor coronapatiënten in onze gemeente. Voormalig gezondheidscentrum Perspectief is in vier dagen tijd gereed gemaakt om twaalf patiënten op te kunnen vangen en te verzorgen. En, ook zeer belangrijk: er is ruimte voor familie om hen te bezoeken. Indrukwekkend en hartverwarmend wat Zorggroep Almere en haar partners in zeer korte tijd voor elkaar hebben gekregen. Ik maak een diepe buiging voor jullie allemaal."

Zorggroep Almere

Het voormalig gezondheidscentrum Perspectief in Tussen de Vaarten opende 6 april jongstleden haar deuren om coronapatiënten op te kunnen vangen en hen van de benodigde zorg te voorzien. Hiervoor konden deze patiënten nog niet in Almere terecht maar werd men doorgestuurd naar bijvoorbeeld Lelystad. Zeker voor familieleden een onwenselijke situatie. Zij willen graag hun naaste dichtbij zich hebben. Ook de huisartsen en medewerkers van de wijkverpleging willen deze patiënten waar mogelijk in Almere houden om zelf de zorg kunnen blijven bieden. Perspectief is inmiddels volledig ingericht om zorg te kunnen bieden aan coronapatiënten die te ziek zijn om thuis te kunnen blijven maar die niet urgent genoeg zijn om opgenomen te kunnen worden in het ziekenhuis. De zorg wordt geleverd door huisartsen en de wijkverpleging van Zorggroep Almere.

Burgemeester Weerwind met wethouder Bosch en een medewerker van het zorghotel. (Foto: aangeleverd)