Burgemeester Jorritsma opent theaterlocatie SILO 8

05 mei 2010 07:00

ALMEERDERZAND - Burgemeester Jorritsma heeft donderdag 29 april officieel de theaterlocatie van het buitenspektakel SILO 8 geopend. Daarmee neemt theatergezelschap Vis à Vis officieel het imposante decor in gebruik voor de voorstellingen die van 18 mei tot en met 27 juni te zien zijn.


Sinds enkele maanden is theatergezelschap Vis à Vis op de exclusieve locatie aan de Muiderzandweg druk met de voorbereidingen van SILO 8. Met de openingshandeling werd een tipje van de sluier opgelicht van de spectaculaire effecten die de voorstelling in petto heeft. Vanaf 18 mei kunnen per avond achthonderd toeschouwers genieten van een voorstelling vol ontroering, humor, vliegende objecten en vuurwerk. "Zonder cultuur geen stad, daarom ben ik er trots op dat Vis à Vis zich in Almere heeft gevestigd", aldus Jorritsma bij de openingshandeling.

Europees succes

In Zwitserland wordt SILO 8 al vier jaar lang met groot succes gespeeld door Karl's Kühne Gassenschau. Met de 400.000 bezoekers die deze voorstelling inmiddels heeft getrokken kan met recht gesproken worden van een van de succesvolste spektakels van het afgelopen decennium in Europa. Theatergezelschap Vis à Vis herschreef de voorstelling voor Nederlands publiek en combineerde het met haar eigen stijl.
Kijk voor meer informatie op www.silo8.nl.