Burgemeester sluit twee beschoten woningen

06 mei 2020 00:00

ALMERE - Burgemeester Franc Weerwind heeft op basis van informatie van de politie besloten de twee woningen te sluiten die vorige week vlak achter elkaar werden beschoten in Kruidenwijk en Poort. De sluitingen gelden in eerste instantie voor zes weken.

Afgelopen maandag werden in de vroege ochtend op de Melkdistelstraat en op het Freyaplantsoen twee woningen beschoten. Er bleek meerdere keren op beide woningen te zijn geschoten. Afgelopen vrijdag werd er in de Melkdistelstraat ook al geschoten. Gelet op de ernst van deze situaties, wil de driehoek (het overleg tussen burgemeester, sectorhoofd politie en officier van justitie) van Almere, met spoed ingrijpen. De politie doet op dit moment onderzoek naar de oorzaak van de gebeurtenissen, waarbij onder andere wordt onderzocht of de zaken onderling verband met elkaar houden.

Volgens de burgemeester zijn de sluitingen noodzakelijk om de openbare orde te herstellen en te beschermen. Dit biedt ook de mogelijkheid om eventueel verdere maatregelen te nemen om daarmee te voorkomen dat dezelfde situaties zich opnieuw voordoen.

De politie rukte maandag na de beschietingen. (Archieffoto: HV Almere)