Burgermeester opent festival Jazz Below the Sea

16 juni 2010 13:13

STAD CENTRUM - Burgemeester Annemarie Jorritsma opent het festival Jazz Below the Sea op zaterdag 19 juni, direct na de WK-wedstrijd Nederland-Japan op de Esplanade.


De wedstrijd om 13.30 uur is gratis te zien op een megascherm op de Esplanade, van 28 vierkante meter. Het is een initiatief van drie organisaties: de gemeente, de Ondernemersvereniging Stadshart Almere en de stichting Jazz Below the Sea.
OVSA Voorzitter Ollivier Sabbé: "Deze voetbalwedstrijd is een uitgelezen moment om bezoekers van het stadshart extra te trakteren op een gezellige middag. Het is een zaterdag, dus winkeldag, er is markt, dan is er het WK én is er aansluitend het jaarlijkse Jazz Below the Sea Festival tot middernacht. Er is dus geen reden om thuis te blijven."
Franc Heijke, voorzitter van Jazz Below the Sea: "Door het festival te combineren met het megascherm en vooraf natuurlijk met het nodige spektakel dat bij een voetbalwedstrijd hoort, verhogen we de aantrekkingskracht. Het stadshart van Almere swingt en dient daarmee een breed en divers publiek. Meteen na de wedstrijd start om 15.30 uur het jazzfestival met stampende blues van The Rythm Chiefs, een stel jonge gedreven bluesmuzikanten. Mooier kan het toch niet?"
Kijk voor meer info over Jazz Below the Sea op www.jazzbelowthesea.nl.