Busiop TotalSupportProfessioneel zelfstandig maar niet alleen

03 september 2008 07:00

ALMERE - In gebouw Almere Staete aan de Radioweg 4 heeft kantooreigenaar Mike Kuklewski sinds juni een professionele en dynamische werkomgeving ingericht voor Flevolandse Zelfstandigen Zonder personeel (ZZP'ers) en freelancers. Dit onder de naam Busiop TotalSupport. Hier kunnen zowel startende als gevestigde ZZP'ers uit de zakelijke dienstverlening onder één dak profiteren van onder andere elkaars netwerk.


In het fullservice-kantoor op bedrijventerrein Gooise Kant kunnen zelfstandige ondernemers hun zakelijke dienstverlening onder hun eigen en het Busiop-logo aanbieden aan midden- en kleinbedrijf. Naast een uiterst prettige werkomgeving, waarbij ondernemers zelfstandig werken, maar toch samen, kunnen ze profiteren van training, begeleiding en coaching op maat van Mike Kuklewski en de BUSIOP organisatie.
"Je kunt het zien als één groot multidisciplinair team", aldus Kuklewski. "Meerdere ondernemers onder een dak die elkaar klanten kunnen toespelen, dat is verankerd in het concept van Busiop." En dat het een succesvol concept is, is gebleken uit het aantal Nederlandse vestigingen van Busiop: in twee jaar tijd is het aantal kantoren gegroeid naar bijna tien. "Het concept wordt ook al verkocht in de ons omliggende landen, zodat het netwerk straks internationaal is. We werken met een referral-fee, hiermee stimuleer je dat ondernemers elkaar klanten toewijzen, en waardoor ze hun omzet kunnen vergroten. Maar dat is niet verplicht. Het belangrijkste is dat de bedrijven met elkaar in contact gebracht worden en zo een poule van synergie vormen naar buiten toe." De ondernemers behouden hun eigen identiteit, maar profiteren van de kracht van Busiop. Kuklewski: "Zo brengen ze een 'corporate image' naar buiten."
Busiop werkt volgens het 'one-stop-shop' principe. Op één plek, en met een centrale organisatie, zijn alle diensten georganiseerd waar MKB Flevoland behoefte aan heeft. "Bij ons hebben deelnemers een back- en front-office, een boardroom en alle overige faciliteiten. Alle deelnemers delen in de kosten hiervoor."
Voor de dagelijkse begeleiding en coaching is kantoorhouder Mike Kuklewski de aangewezen persoon. Met elf jaar ervaring als interim-manager weet hij waar hij het over heeft. "Heb je ergens hulp bij nodig, bijvoorbeeld wat te doen om dubieuze debiteuren te voorkomen? Daarin kan ik de zelfstandige helpen met een oplossing, maar ook met advies hoe dit in de toekomst te vermijden. Dat is allemaal onderdeel van de 'package deal' van Busiop: professioneel zelfstandig, maar niet alleen."

BUSIOP TotalSupport

Mike Kuklewski
Radioweg 4
1324 KW Almere
036-7115270
www.busiop.nl/totalsupport