Buskruit gevonden in woning Cinemadreef

05 augustus 2009 07:00

FILMWIJK - De politie in Almere heeft vrijdagavond een 31-jarige inwoner uit Almere aangehouden op verdenking van overtreding van de Wet Wapens en Munitie in zijn woning aan de Cinemadreef. Daarbij troffen agenten buskruit aan.


In de woning van de verdachte troffen agenten verboden explosieve stoffen aan die mogelijk gebruikt kunnen worden bij het vervaardigen van vuurwerk. Nadat de ontdekking was gedaan hebben specialisten van de Explosieven Opruimings-Dienst Defensie onderzocht of er sprake was van gevaar voor de omwonenden. Dat was niet het geval.
Naar aanleiding van verschillende meldingen van omstanders die zagen dat een man vuurwerk vanuit een flat naar beneden op straat zou gooien is de politie de woning aan de Cinemadreef binnengegaan en heeft deze vervolgens doorzocht op grond van de Wet Wapens en Munitie. Aldaar troffen agenten verdachte explosieve stoffen aan waaronder buskruit. Bij deze huiszoeking is het verdachte materiaal in beslag genomen. De verdachte is in verzekering gesteld. De recherche heeft deze zaak verder in onderzoek.