Buurt maakt kennis met jeugdzorg Noorderplassen

21 november 2009 08:00

NOORDERPLASSEN - Deze week is het de Week van de Jeugdzorg met het thema 'Gewoon Jeugdzorg', een week vol activiteiten met als doel te laten zien wat er in de jeugdzorg allemaal gebeurt.


Afgelopen vrijdag konden buurtbewoners en andere geïnteresseerden al een kijkje nemen bij De Reeve in de wijk Noorderplassen-West. Er waren activiteiten voor kinderen en er was uitleg over de verschillende vormen van jeugdzorg. Het Almeerse pand van De Reeve is speciaal gebouwd voor de opvang en behandeling van kinderen en jongeren met een licht verstandelijke beperking. Naast het kantoor worden er in de loop van het jaar vijf verschillende behandel- en trainingsgroepen ingericht.
Zo speelt De Reeve in op de groeiende vraag en vult het bestaande jeugdzorgaanbod in Almere aan met vijf nieuwe zorgvormen. "Tegelijk grijpen we de gelegenheid aan om de wens te vervullen vrije tijdsactiviteiten aan te bieden die goed zijn voor de ontwikkeling van kinderen", aldus manager Jan Lems. Zoals bijvoorbeeld judo ('letterlijk leren vallen en opstaan'), kanoën ('samenwerken en balans zoeken') en mountainbiken ('op kracht of op souplesse'). In samenwerking met theaterschool Faust wordt er een musicalklas gestart.

Een licht verstandelijke beperking

SJF (Stichting Jeugdhulpverlening Flevoland) en De Reeve zijn beide jeugdzorginstellingen en werken nauw samen in de uitvoering van de hulp.
De Reeve is de grootste jeugdzorgorganisatie in Almere richt zich op de kinderen en jongeren met een licht verstandelijke beperking, SJF vult het jeugdzorgaanbod aan en richt zich op kinderen, jongeren en hun ouders. In Almere wordt gewerkt vanuit 25 locaties.