Buurtbewoners over 2009

30 december 2009 08:00

Hoe hebben Almeerders het afgelopen jaar ervaren? Welke nieuwjaarswens hebben ze voor 2010? In deze laatste Almere DEZE WEEK van het jaar 2009 blikken we met vier mensen terug en kijken we vooruit op volgend jaar.


Arie Verweij, voorzitter stichting Bewoners Platform Landgoederenbuurt in Almere Buiten.

Hoe was 2009 voor jou?

Sportief gezien een vervelend jaar. Ik heb driekwart jaar een blessure aan mijn linkerbeen gehad en half december een knieoperatie aan mijn linkerbeen. Mijn rechterbeen is volledig hersteld en de operatie aan mijn linkerbeen lijkt geslaagd. Ondanks dat heb ik voldoende tijd gehad om actief te zijn binnen de stichting bewonersplatform Landgoederenbuurt.
Wat heb je bereikt en waar ben je trots op?

Voor de stichting was het een uitstekend jaar. Eind vorig jaar bijna ter ziele en nu een bezetting van twaalf personen. Allemaal personen die iets willen doen in het belang van de bewoners in de Landgoederenbuurt. Er waren voldoende activiteiten die voldoende bezet waren. Ook het overleg met gemeente afdeling Almere Buiten is een succes. We krijgen volledige medewerking en voldoende subsidie. Onze webmaster heeft een uitstekende website gebouwd. In korte tijd hebben zich bijna honderd mensen zich aangemeld voor de digitale nieuwsbrief. Ik ben trots op het feit dat er meerdere bestuursleden en commissieleden meewerken om onze stichting een gezicht te geven. Ik ben ook trots dat er in januari een inloopspreekuur komt in overleg met gemeente, politie, De Schoor en basisschool Bommelstein.
Wat is je wens voor het nieuwe jaar?

Mijn persoonlijke wens is dat mijn gezondheid het toelaat weer volop te kunnen sporten. Voor de stichting: dat we dezelfde activiteiten kunnen organiseren. Verder hoop ik dat wij binnen de Landgoederenbuurt samen met basisschool Bommelstein een eigen ruimte krijgen om activiteiten te organiseren en dat wij opnieuw in goed overleg met de gemeente kunnen communiceren.
Wat is je wens voor andere lezers van Almere DEZE WEEK/Almeerders?

Ik wens dat veel meer mensen in Almere serieuzer Almere DEZE WEEK zullen lezen. En dat er aandacht besteed wordt aan alle vragen van de verschillende gebiedsdelen in Almere. Ook zou ik voor de Landgoederenbuurt een rubriek kunnen komen waarop allen zaken van de Landgoederenbuurt worden gepubliceerd. Dat zou ook voor de andere stadsdelen kunnen gelden.