Buurtbewoners over 2009

30 december 2009 08:00

Hoe hebben Almeerders het afgelopen jaar ervaren? Welke nieuwjaarswens hebben ze voor 2010? In deze laatste Almere DEZE WEEK van het jaar 2009 blikken we met vier mensen terug en kijken we vooruit op volgend jaar.


Neil van Twuyver, bewoner van De Werven in Almere Haven.

Hoe was 2009 voor jou?

Voor mij was 2009 een heel speciaal jaar omdat ik dit jaar met mijn vriendin ben gaan samenwonen. We wonen nu sinds juli in De Werven en dat bevalt mij heel erg goed. Ook heb ik na lang zoeken en een hele rits aan afwijzingen eindelijk een tweede baantje kunnen vinden. Dat was niet gemakkelijk. Soms dacht ik wel eens bij mijzelf: 'Als ik met brieven sturen geld kon verdienen was ik allang rijk geweest!' Maar goed, de aanhouder wint! Het enige minpuntje was dat ik er niet in ben geslaagd mijn master-thesis te halen dit jaar. Ik ben in september weer van voor af aan begonnen omdat ik zo erg was vastgelopen dat ik niet meer wist hoe ik het ging bolwerken. Ik hoop, nee ik GA mijn master Sociologie voor juni 2010 halen! En dat is haalbaar want het gaat nu de goede kant op!
Wat heb je bereikt en waar ben je trots op?

Ik heb niet echt iets specifiek bereikt in 2009. Ik denk dat ik door het samenwonen wel wat meer ben gaan nadenken over dingen. Waar besteed ik mijn geld aan (of liever gezegd: hoeveel geld heb ik nog?) en omdat het afstuderen steeds dichterbij komt: wat ga ik doen als ik mijn diploma heb gehaald? Ik moet zeggen, wat die laatste vraag betreft ben ik niet echt veel wijzer geworden. Ik zie het wel.
Wat is je wens voor het nieuwe jaar?

Ik hoop dat ik volgend jaar precies zo kan leven als dit jaar. Ik heb er van genoten en hoop de 'vibe' van 2009 te vervolgen in 2010. Er zijn behalve mijn diploma halen en een leuke (echte) baan vinden geen specifieke dingen die ik graag wil bereiken.
Wat is je wens voor andere lezers van Almere DEZE WEEK/Almeerders?

Ik hoop allereerst dat iedereen in Almere in 2010 gelukkig en gezond mag zijn (en blijven uiteraard) en dat de mensen misschien wat positiever worden over de stad. Oke, het moet gezegd: we zijn niet bepaald een Amsterdam of iets in die richting. Maar we hebben wel veel en alles is toegankelijk. We mogen niet klagen! En voor alles waar wel over geklaagd kan worden: er is altijd een bus of een trein die ons naar andere plekken kan brengen! Verder hoop ik dat wij zoveel mogelijk kunnen blijven werken zonder ontslagen te worden door economische crises en dat we kunnen bereiken wat we willen bereiken in 2010!