Buurtfeest De Muziekstukken in Muziekwijk

10 september 2008 07:00

ALMERE - Ruim 170 volwassenen en kinderen uit Muziekwijk, waar alle straten naar muziekstukken zijn vernoemd, kwamen afgelopen zaterdag af op het zevende buurtfeest. Voor alle leeftijden waren er activiteiten georganiseerd.


De echte 'muziekstukken-bewoners' konden meedoen aan een sportief programma (Happy Kids en BodyVive) georganiseerd door Happy Fitness, een springkussen, een suikerspinkraam, volleybal, schmink voor jong en oud en niet te vergeten: karaoke. Zoals het hoort met een buurtfeest was er een barbecue, maar vrij bijzonder was dat alle bewoners ook nog zelf een gerecht hadden klaargemaakt zoals allerlei hapjes, salades en toetjes. Enkele bewoners hadden hier erg veel werk van gemaakt. De avond werd afgesloten rond een aantal vuurkorven.
Elk jaar wordt door de buurt met vrijstaande woningen in Muziekwijk een buurtfeest georganiseerd om de samenhorigheid onderling in stand te houden en ook nieuwe bewoners hier nadrukkelijk bij te betrekken.
De buurt heeft hiervoor ook een eigen website ontwikkeld, www.demuziekstukken.nl, waarop bijvoorbeeld ook de foto's van alle buurtfeesten te vinden zijn. Heel veel geluk hadden ze overigens met het weer, omdat zowel de dagen voor zaterdag de 6e als de dagen erna het pijpenstelen regende. Al met al een zeer geslaagde dag.