Buurtfeest ‘Voor elkaar in de Wierden’ groot succes

03 september 2008 07:00

ALMERE - De laatste zaterdag in augustus is voor bewoners in De Wierden een geweldige feestdag geweest. Op initiatief van De Schoor is er, samen met de bewonerscommissie De Wierden, de Feestcommissie van De Wierden en de Kunstlinie een feest georganiseerd voor alle bewoners in De Wierden.


De hele dag stond in het teken van samen wonen, samenleven, ontmoeten en samenwerken in de wijk. Een gevarieerd programma van activiteiten voor en door buurtbewoners zorgde de hele dag voor een toestroom van bewoners uit de wijk. De Brassband opende de feestdag. Ook de kinderactiviteiten van De Schoor zijn deze dag door de kleintjes flink bezocht en de Rap- en Beatbox-activiteiten trokken veel jeugd. De verschillende hapjes en drankjes en de alcoholvrije cocktails, verzorgd door de buurtbewoners, vonden gretig aftrek.
Met het feest is ook de eerste aftrap gegeven voor de integrale wijkaanpak. De gemeente Almere, De Wierwinde, politie, Ymere, GoedeStede, Alliantie Flevoland, De Schoor en Zorggroep Almere ondertekenden ‘Het pact voor de Wierden’. De afspraak is om de komende jaren flink te investeren in de fysieke, economische, sociale en culturele vooruitgang in de wijk.
Het voormalig buurtcentrum en werkplaats voor kunstenaars in De Wierden heeft deze dag ook een nieuwe naam en functie gekregen: Het Wierdendok. Het is geen buurthuis meer maar wel dé plek waar iedereen uit De Wierden welkom is, waar de Brede School voor- en naschoolse kinderactiviteiten organiseert en waar diverse buurtactiviteiten zoals koffieochtenden zullen plaatsvinden. (Foto: aangeleverd)