BVA verbaast over subsidies Omniworld Volleybal

22 oktober 2008 07:00

ALMERE - Voorzitter Henk Staats van de badmintonvereniging Almere (BVA) is verbaasd over de subsidies die Omniworld Volleybal toegeschoven krijgt van de gemeente én van de provincie. "In de twintig jaar dat wij bestaan hebben we eenmaal 300 gulden gekregen. Zelfs voor het aangepast sporten krijgen we helemaal niks. Daar moeten we nu mee stoppen."


Met stijgende verbazing las Staats de afgelopen weken in de kranten dat Omniworld Volleybal dit seizoen 345.000 euro subsidie van de gemeente Almere krijgt en daar bovenop nog eens 40.000 euro van de provincie. "Dat is hoogst opmerkelijk. Zeker omdat het Topvolleybal wordt gesponsord door een rijke ondernemer (Robert J. Reinders Groep, red). De motivatie is dat deze overheden veel belang hechten aan de integratie van topsport en breedtesport. Ik denk dat veel Almeerse verenigingen achter hun oren hebben gekrabd. Wij van de BVA in ieder geval wel. Wij spelen ook op het hoogste niveau en hechten ook belang aan de breedtesport. En dan hebben we ook nog eens meer leden dan Omniworld Volleybal. Ik gun het ze overigens van harte, maar er wordt hier gemeten met twee maten."
De BVA had dit jaar subsidie gevraagd voor een uitbouw om de rolstoelen te parkeren van de sporters met een beperking. "Als die er niet komt, dan moeten we ermee stoppen. Doodzonde."
Staats noemt het 'zuur' dat voor Omniworld Volleybal nu de portemonnee wijd open gaat. "Geef mij 75.000 subsidie en ik kan een jaar lang een fulltime trainer aanstellen voor de periode tussen 16.00 en 17.00 uur. Nu is sporthal De Toekomstgroep op dat belangrijke tijdstip dicht. Een heleboel kinderen zouden dan van de straat gehaald kunnen worden en lekker kunnen gaan sporten. Dat is nota bene een speerpunt van de overheid."