BVA-voorzitter Henk Staats laat spierballen zien"Als we met lege handen komen, bezetten we het stad

21 januari 2009 08:00

ALMERE - Voorzitter Henk Staats van de Badminton Vereniging Almere (BVA) baalt van de negatieve berichten over de Almeerse sport, die in de pers zijn verschenen naar aanleiding van de perikelen rond Omniworld Volleybal. Hij wil dat BVA op waarde wordt geschat. Als de subsidiekraan dichtgaat, wordt het stadhuis bezet.


Staats stuurde onder meer ingezonden brieven naar dagblad De Pers. "De opmerking, er is geen sportcultuur in Almere, schoot mij dus helemaal in het verkeerde keelgat. Ook onze eigen raadsleden deden negatieve uitspraken over de topsport. Ik zal ze vertellen: onze vereniging bestaat twintig jaar en is gewoon wel heel succesvol. Ik zal dat consequent onder de aandacht blijven brengen van de heren en dames politici."
De badmintonvereniging BVA telt vijfhonderd leden, speelt al jaren in de eredivisie en werd vele malen jeugdkampioen. "Samen met de Nederlandse Badminton Bond (NBB) hebben we de Badminton School Almere voor getalenteerde spelers uit Almere en omgeving opgericht. Als we de knip trekken zijn we volgend jaar Nederlands Kampioen. Maar we willen geen heel team van buitenaf kopen. We willen proberen kampioen te worden met grotendeels zelf opgeleide spelers."

Miljoenensubsidies

Het steekt de voorzitter dat de BVA in 1997 als eerste vereniging het Topsportconvenant ondertekende. "Daarna is Omniworld gekomen met de miljoenensubsidies, en als ik de kranten mag geloven is daar dertig miljoen euro aan uitgegeven. Peanuts, vergeleken met wat wij kregen. Maar goed, we werden ondersteund tot en met 2007. We denken dat we met ingang van 2009, op basis van de nieuwe Sportnota van de gemeente, rechten kunnen doen gelden op een breedtesportsubsidie, we houden alleen al bijna tweehonderd kinderen een aantal malen per week van de straat. En daarnaast doen we veel aan talentontwikkeling. Daar zou een bijdrage ook goed uitkomen. Alleen al op basis van hetgeen we als vereniging tot nu toe sportief hebben gepresteerd en het feit dat we financieel gezond zijn en ook Sportcomplex De Toekomstgroep al vijftien jaar in de lucht houden, kan ik mij niet voorstellen dat we met lege handen komen te staan. Als dat zo is, bezetten we het stadhuis."