C1000 Buiten-Mere zamelt geld in voor KiKa

06 januari 2010 08:00

BUITEN CENTRUM - Op 23 en 24 december, de drukste dagen in het jaar voor de supermarkten, dacht de C1000 in Almere Buiten niet alleen maar aan de boodschappen. Er werd ook gedacht aan een goed doel. Dit jaar werd er gekozen voor de stichting KiKa. Inmiddels is de totale opbrengst bekend: 1.644,35 euro!


Op de actiedagen werden er bij C1000 Buiten-Mere de bekende KiKa beren verkocht. Ook waren er beren-sleutelhangers en werd er gul gegeven in de aanwezige collectebussen. De totale opbrengst is 1.644,35 euro.
KiKa (Kinderen Kankervrij) werft fondsen, die ten goede komen aan de zeven kinderkankercentra in Nederland: Emma Kinderziekenhuis AMC Amsterdam, UMC Groningen Koningin Beatrix Kinderkliniek, Willem-Alexander Kinder- en Jeugdcentrum Leiden, UMC St. Radboud Kinderziekenhuis Nijmegen, ErasmusMC - Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam, VU Medisch Centrum in Amsterdam, Wilhelmina Kinderziekenhuis Utrecht. Om precies te zijn: aan onderzoek waarmee deze centra versneld therapieën beschikbaar willen maken voor een betere behandeling en genezing van kinderkanker. Minder pijn en strijd. En meer genezing en kwaliteit. Dat is waarvoor KiKa om steun vraagt. Want kinderen met kanker worden liever gisteren beter dan vandaag.
De twee meiden die de dagen bij het KiKa-kraampje hebben staan koukleumen, Amber en Charissa, vonden dit na het horen van de opbrengst meer dan waard. Langs deze weg willen we namens KiKa iedereen heel erg bedanken voor de gulle giften en het kopen van de beren!