Café Almere Buiten al 25 jaar"Gewoon gezellig"

01 juli 2009 07:00

BUITEN CENTRUM - Het was afgelopen zaterdag tot in de vroege uurtjes feest in Café Almere Buiten. Dat gebeurt wel vaker, maar afgelopen zaterdag was het wel een bijzonder feest. Het café, op slechts een paar minuten van station Almere Buiten, bestaat namelijk 25 jaar en dat werd gevierd met alle vaste gasten.


Wim Maessen werkt inmiddels twintig jaar in het bruine café in het centrum van Almere Buiten. "Ik kwam hier al vanaf het begin, net als veel andere gasten die hier al sinds die tijd vaste klant zijn. Twintig jaar geleden ben ik bij Volker en Maria Czybulinski gaan werken en ik wil echt niet meer weg."
Het is vooral de Amsterdamse gezelligheid wat mensen naar het café trekt. Wim: "Het is echt een buurtkroeg, met kleedjes op tafel, een kleine kaart met saté en een balletje gehakt, zulke dingen. Het is gewoon gezellig. De klanten die hier vroeger als jongere kwamen stappen, komen er nu met hun kinderen! Zo gaat dat hier."
Op maandag komt - ook al sinds 25 jaar - de klaverjasvereniging bij elkaar. In het café mag gerookt worden in een speciale rookruimte en natuurlijk op het terras en voor wie wil is er gratis internet.
En ondanks de verbouwingen in winkelcentrum BuitenMere is het café gewoon bereikbaar.

Café Almere Buiten

Noordeinde 26
1334 AV Almere
036-5320005
www.cafealmerebuiten.nl