Café Zuid Almere opnieuw geopend

06 december 2009 08:00

STEDENWIJK - Café Zuid bestaat al 27 jaar. De eerste 25 jaar had het café één eigenaar, de twee jaar daarna een andere eigenaar en sinds kort zijn de horeca-monsters John en Yvon Kamphorst de gelukkige eigenaren van dit prachtige bruine café in Stedenwijk-Zuid.


Op vrijdag 11 december is de 'Grande Opening' met livemuziek van onder andere Nico Huisman. De muziek wordt gesponsord door Wijngaard Industriële diensten. "Dan gaan we echt knallen", zegt John enthousiast. "Vanaf een uurtje of acht is iedereen welkom om de hernieuwde opening van het café met ons te vieren. En natuurlijk zullen wij dan ook regelmatig aan 'de bel' trekken voor een rondje van de zaak!"
John en Yvon zijn geen onbekenden in de Almeerse horeca. Samen hebben ze een café op het Deventerpad gehad en momenteel hebben ze al tien jaar een nachtcafé in Amsterdam. "Maar omdat wij ook in Almere wonen, wordt het te zwaar om steeds op en neer te reizen naar Amsterdam. Per 1 januari gaan we daar sluiten en dan richten we alles op Café Zuid in Almere", zegt John. "We kwamen dit café toevallig tegen en hebben er heel veel zin in om dit op te bouwen."
Café Zuid is een gezellig café waar elke maand op vrijdag of op zaterdag live muziek gespeeld wordt. Ook is er één keer in de maand bingo en er wordt gestart met een biljartclub op dinsdagavond. Woensdagavond is voor de klaverjasclub. Wie zich hierbij aan wil sluiten, kan op woensdagavond binnenlopen. Ook voor een lekker hapje is Café Zuid het adres.

Bol van leuke activiteiten

Wie niet wilt wachten tot de officiële opening op 11 december om een drankje te doen in Café Zuid, kan altijd langskomen. Op vrijdag 4 december is er livemuziek van Georges Lotze en verder staat het café bol van de leuke activiteiten. Natuurlijk is er voetbal op het scherm te zien. John: "Wij steunen met name Ajax. De wedstrijden zijn bij ons altijd live te volgen."
Café Zuid is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Bus 1,2 en 3 stoppen op vijftig meter van het café bij bushalte Stedenwijk-Zuid.
Café Zuid

's Hertogenboschplein 21
1324 WB Almere
06-25324784
cafezuid@live.nl
www.cafezuidalmere.nl