Café 't Boemeltje houdt kerstbomenverkoop

23 november 2020 11:30

STAD CENTRUM – Het zijn zware tijden voor de horeca. Ook het team van café 't Boemeltje was de wanhoop nabij toen de deuren opnieuw voor lange tijd dicht moesten. Maar zij hebben een creatieve actie bedacht met het oog op de komende feestdagen. Vanaf vrijdag 27 november houden zij in samenwerking met de Kerstboom-meneer een grote kerstbomenverkoop voor hun zaak op het Stationsplein.

Toen Amel en Bas Brandenberg café 't Boemeltje in 2019 konden overnemen, voelden zij zich de koning te rijk. "Maar nog voor ons 1-jarig bestaan brak de coronacrisis uit", vertelt Amel. "Amper hadden we de eerste golf overleefd, of wij moesten opnieuw de deuren sluiten. Toen bekroop ons toch wel een gevoel van paniek."

Zij kwamen in contact met de Kerstboom-meneer, een aantal enthousiaste jongemannen die normaal in de evenementenbranche zitten en al vanaf maart geen inkomsten hebben. "We besloten samen te gaan werken. Creatief ondernemen is onze enige keus op dit moment en die hebben we met beide handen aangegrepen", aldus Amel. "Na drie slapeloze weken heeft de gemeente gelukkig onze aanvraag goedgekeurd en kunnen wij kerstbomen gaan verkopen vanaf ons terras."

Korting voor horeca-ondernemers

Om andere horeca-ondernemers ook een hart onder de riem te steken, krijgen die vijftien procent korting bij aankoop van een kerstboom bij 't Boemeltje. "Het zijn echt kwaliteitsbomen, waaronder Nordmannen en prachtige Blue Diamonds, variërend van 40 centimeter tot drie meter hoog. In totaal krijgen wij maar liefst 900 bomen geleverd om te verkopen."

Kerstman en elfen

Wie liever een boom laat bezorgen, kan door middel van Facetimen een rondleiding krijgen langs alle beschikbaar bomen. "Want een echte kerstboom wil je zelf kunnen uitzoeken", vindt Amel. Bezorgen kost binnen vijf kilomer 5 euro en daarbuiten 10 euro.

"We hebben er ontzettend veel zin in. We gaan deze week echt een soort bos creëren voor ons café. De Kerstman en zijn elfjes staan vanaf 27 november zeven dagen per week, op anderhalve meter, van 10.00 tot 18.00 uur klaar om te helpen bij het uitzoeken van de mooiste bomen. Zo zorgen we dat onze bomenverkoop een echte beleving wordt, om zo toch nog met elkaar het feestelijke gevoel van kerst te krijgen."

Meer informatie op https://www.facebook.com/CafetBoemeltje

(Foto: aangeleverd)