Caleidoscoop ontvangt eerste Olympisch lespakket

26 mei 2008 14:15

ALMERE - De Olympische Spelen vormen één van de belangrijkste sportevenementen van onze tijd. Vandaar dat ook de Almeerse kinderen bij dit evenement betrokken worden en wel door middel van een speciaal daarvoor ontwikkeld Olympisch lespakket.


Het eerste Olympisch lespakket werd afgelopen maandag aangeboden aan basisschool De Caleidoscoop in Filmwijk. Het ontwikkelen en verspreiden van dit lespakket is een initiatief van Sportservice Flevoland. Het heeft als tweeledig doel om de Olympische traditie aan de kinderen over te dragen én om de sportdeelname van de basisschooljeugd te bevorderen. Om dat laatste aspect onder de aandacht te brengen, was de Almeerse tophonkballer Sydney de Jong bij de overhandiging aanwezig. Sydney speelt als catcher bij de Amsterdam Pirates. Sydney was met het Nederlands honkbalteam actief op de Olympische Spelen van Athene. Naar verwachting zal hij ook in de selectie voor Beijing worden opgenomen.
Een aantal leerlingen van De Caleidoscoop kon vragen aan hem stellen, waarna gedeputeerde van de provincie Flevoland John Bos ('een soort wethouder, maar dan van de provincie', zoals hij zelf zei) symbolisch het eerste Olympische lespakket aan de directeur van De Caleidoscoop overhandigde. Ter afsluiting ontstak John Bos, in samenwerking met één van de leerlingen, met een fakkel de Olympische vlam op het plein. Of de leerlingen door dit initiatief ook daadwerkelijk aan het sporten zullen slaan, zal moeten blijken, maar tijdens dit 'feestje' zijn ze in ieder geval enthousiast gemaakt.