Cambuur via winst Almere City steviger koploper

01 maart 2021 09:15

SPORTPARK FANNY BLANKERS-KOEN – Almere City FC verloor zondag de thuiswedstrijd (mèt publiek) tegen koploper Cambuur met 0-2. De Friezen staan door de overwinning nu steviger op de eerste plaats en op weg naar promotie naar de eredivisie.

Promoveren wil Almere ook en die kans is nog lang niet verkeken. De Almeerders moesten weliswaar de meerdere erkennen in de Friese ploeg, maar deden op het veld niet voor de mannen van Henk de Jong. Na 25 minuten strijd en aanmoedigingen kreeg Almere City FC echter een klap te verwerken. Aanvaller Antonia van SC Cambuur toucheerde een corner vanaf de linkerflank met het hoofd en zag de bal achter doelman Woud van Almere City FC verdwijnen.

Slotminuten

Almere kreeg kansen, maar in de slotminuten scoorde SC Cambuur opnieuw via een corner (kopbal Oratmangoen) en was de wedstrijd gespeeld. Met de 0-2 achterstand waren grote kansen voor de aansluitingstreffer niet meer aan de Rode Brigade besteed. Een kopbal van Thomas Verheydt werd van de lijn gehaald. En toen de spits even later ongelukkig in botsing kwam met de paal, bleek dat het sombere slotakkoord van een middag die verder alleen maar winnaars kende.

Volendam

Woensdag hervat Almere City FC de strijd om de tweede plek met een thuiswedstrijd tegen FC Volendam. Bij de aftrap om 18.45 uur is, in tegenstelling tot zondag, geen publiek aanwezig. Wel wordt de wedstrijd live uitgezonden op ESPN.

Keeper Michael Woud van Almere City moest zondag twee keer vissen. (Foto: Fred Rotgans)