Campagne ‘flauwekulexcuus’ tegen discriminatie van vrouwen

28 december 2011 06:00

ALMERE - Nog steeds worden vrouwen anders behandeld op de werkvloer dan mannen. Heel vaak gebeurt dit met een excuus dat niet alleen flauwekul, maar ook nog eens onwettig is. Volgens de Wet Gelijke Behandeling mogen werkgevers vrouwen niet anders behandelen omdat zij vrouw zijn.


Daarom is de Commissie Gelijke Behandeling (CGB) vorige week de campagne ‘Flauwekulexcuus’ gestart. De campagne is erop gericht werkende vrouwen ervan bewust te maken dat in het zakelijk verkeer tussen werkgever en vrouwelijke werknemer niet alles zomaar mag. Op de website www.flauwekulexcuus.nl kunnen vrouwen het argument achterlaten dat zij te horen kregen bij bijvoorbeeld het niet doorgaan van een promotie of salarisverhoging.

Ongelijk loon en zwangerschapsdiscriminatie

Al jaren staat het onderwerp ‘ongelijke beloning’ op de agenda, maar er verandert weinig. Het is in Nederland wettelijk verboden om in salaris een verschil te maken naar sekse. Toch verdienen vrouwen nog steeds tussen de 5 procent en 9 procent minder dan mannen, bij gelijkwaardig werk en evenveel ervaring.
Vrouwen blijken ook dikwijls nadeel van hun zwangerschap te ondervinden. Bijvoorbeeld omdat ze promoties mislopen of hun arbeidscontract niet wordt verlengd. De CGB ontving de afgelopen drie jaar een aanhoudend hoge stroom discriminatieklachten en vragen van vrouwen over zwangerschapsdiscriminatie, ongelijke beloning en beperkte carrièremogelijkheden.