Campagne verkeersveiligheid en sport ‘Bob de sportkantine in’

23 november 2011 06:00

ALMERE - Almere, Urk en Zeewolde doen mee aan de landelijke proefcampagne: ‘Bob de sportkantine in’. Volgend jaar wordt deze campagne ingezet. Bezoekers van voetbal, hockey-, tennis- en korfbalclubs worden aangespoord om af te spreken wie als Bob zijn sportvrienden nuchter naar huis rijdt.


De pilotregio’s organiseren samen met de clubs diverse activiteiten, gericht op bezoekers en barvrijwilligers. Daarnaast zoeken ze samenwerking met de regionale politiekorpsen voor alcoholcontroles in de omgeving van sportcomplexen tijdens de proefperiode, die loopt van februari tot juni 2012. In dit stadium zoeken Almere, Urk en Zeewolde contact met sportverenigingen voor nadere afspraken.

Derde helft

“Uit alcoholmetingen bij sportkantines in Flevoland blijkt dat 11,4 procent van de bezoekers na de zogenaamde derde helft meer blijkt te hebben gedronken dan wettelijk is toegestaan. In verhouding tot inwoners van andere provincies doen de Flevolanders het niet slecht. Maar het kan en moet veel beter en daarom doen we mee aan deze campagne”, zegt gedeputeerde Jaap Lodders van verkeer en vervoer. De provincie neemt ook deel aan de landelijke initiatiefgroep voor deze nieuwe Bob-campagne.
Bob-afspraak

Het stimuleren van samen rijden op basis van de Bob-afspraak staat in de pilot centraal. Hierbij wordt de slogan ‘100% Bob, 0% op’ gebruikt. Om Bob zichtbaar te maken, krijgen de clubs in de pilotregio’s een pakket met sportspecifiek voorlichtingsmateriaal, zoals posters en spandoeken. Ook op websites van de sportbonden wordt de Bob-afspraak gepromoot.
Het initiatief voor de proefcampagne is afkomstig van het ministerie van Infrastructuur en Milieu, de provincies, NOC*NSF en de betrokken bonden (KNVB, KNHB, KNKV en KNLTB).