Campagne voor anoniem abortusspreekuur

17 december 2008 08:00

ALMERE - Op de vestiging van de GGD in Almere kunnen vrouwen anoniem terecht voor vragen over abortus of ongewenste zwangerschap. De GGD Flevoland stelt hiervoor ruimte beschikbaar en coördineert de spreekuren.


Met de nieuwe Sense-campagne wil de GGD Flevoland meer aandacht vragen voor de speciale abortusspreekuren die de GGD Flevoland initieert. Sense is het centrum voor seksuele gezondheid, waar iedereen tijdens het spreekuur anoniem terecht kan met vragen over seksualiteit, anticonceptie, ongewenste zwangerschap en SOA.
De GGD voert zelf geen abortus uit, maar werkt hiervoor intensief samen met het Flevoziekenhuis en het Amsterdams Centrum voor Seksuele Gezondheid (ACSG)
Op de vestiging van de GGD in Almere kunnen vrouwen De wekelijkse spreekuren worden gehouden door een arts/gynaecoloog en een doktersassistente die verbonden zijn aan het Flevoziekenhuis. Is het nodig dan kan ook een psycholoog van het ASCG ingeschakeld worden. Indien er een abortus zal plaatsvinden kan dat met behulp van medicijnen thuis gebeuren, dan wel in het Flevoziekenhuis of bij het ACSG in Amsterdam. Bij de GGD vindt het intakespreekuur plaats, en krijgen de vrouwen voorlichting over anticonceptie en veilig vrijen.
Een afspraak maken voor het spreekuur kan door te bellen met GGD Flevoland op 088 0029910. Meer info over Sense is te vinden op www.senseflevoland.nl of www.ggdflevoland.nl.