Cardiologie Centrum Almere groeit gestaag

14 oktober 2009 07:00

MUZIEKWIJK - Het is bijna een jaar geleden dat burgemeester Annemarie Jorritsma de deuren opende van het Cardiologie Centrum Almere aan de Bartokweg in Muziekwijk. De zelfstandige polikliniek cardiologie, die een onderdeel is van Cardiologie Centra Nederland, blijkt een welkome aanvulling op de huidige cardiologische zorg in Almere.


Het centrum is aangesloten bij alle zorgverzekeraars en met inmiddels bijna duizend patiënten wint het centrum aan populariteit. Het zeer patiëntvriendelijke klimaat is de grote aantrekkingskracht. Cardiologe en medisch directeur Janneke Wittekoek: "Ik krijg steeds meer patiënten die hier naartoe komen omdat ze goede berichten hebben gehoord. Dat maakt me blij want het is best lastig om voet aan de grond te krijgen hier in Almere, waar men alleen gewend is aan de reguliere zorgaanbieders. Nu kan de patiënt kiezen waar hij of zij heen wil."
Wittekoek heeft een goede samenwerking met de topziekenhuizen van Nederland waar zij, indien nodig, patiënten naar verwijst als er een ingreep zoals een dotterbehandeling of een operatie aan het hart moet plaatsvinden. "Ik begeleid de patiënt volledig en adviseer welk ziekenhuis het beste is in het oplossen van het hartprobleem. De voor- en nazorg wordt door mij uitgevoerd."
Al met al is de zorg die door Cadiologie Centrum Almere wordt geleverd een grote aanwinst voor Almere. Janneke Wittekoek heeft in het afgelopen jaar laten zien dat een hoog service- en kwaliteitsniveau voor iedereen toegankelijk kan zijn zonder wachttijden.

Informatieavond angst en depressie na een hartinfarct

Cardiologie Centrum Almere organiseert op dinsdag 20 oktober om 19.30 uur een informatieavond over angst en depressie na een hartinfarct. Cardioloog Janneke Wittekoek, hartbewakingsverpleegkundige Minou Soesan en Birgitta Boon van de Coachpraktijk zullen deze avond verzorgen. Tevens is het mogelijk om u in te schrijven voor een re-animatiecursus voor partners/collega's.
Aanmelden kan bij het Cardiologie Centrum op 036-5406080 of via de e-mail: almere@cardiokliniek.nl. (www.cardiokliniek.nl)