Caribbean Jump Up nóg drukker dan vorig jaar

15 juli 2009 07:00

STAD CENTRUM - "De sfeer was echt ontzettend goed", zegt Edwina Molina over de Caribbean Jump Up van afgelopen zaterdag. Het stadshart van in Almere Stad was de hele dag volledig ondergedompeld in Caribische sferen.


Op de Antillen is een Jump Up, een dansparade met Caribische muziek, een belangrijk onderdeel van de carnavalsperiode. Het is te vergelijken met de gangbare danceparades, maar dan met Caribische muziek.
"Van 19.00 tot 21.00 uur liep de stoet door de stad", vertelt Molina. "Dat was heel gezellig, er liepen veel mensen achter de stoet aan en ook veel mensen in de stad bleven kijken naar de bonte optocht." Deelnemers aan de parade droegen allemaal een blauw T-shirt van de organisatie. "Sommige deelnemers pimpten hun T-shirts en kwamen met de meest creatieve creaties."
Op de Esplanade stonden zo'n veertig kramen met verschillende producten. "Een aantal eetkramen moest vanwege het stof op de Esplanade uitwijken naar het Forum. Ondanks de concurrentie die de eetkramen hadden van de KFC en Burger King, liep het goed. Volgend jaar hoop ik voor het festival wel een locatie te hebben dat niet zo stoffig is als de Esplanade. Als het goed is gaan ze in oktober beginnen met een nieuwe ondergrond, dus dit probleem moet volgend jaar wel opgelost zijn."
Molina denkt dat de opkomst dit jaar nog groter was dan vorig jaar. "Ook de sfeer zat er de hele dag goed in. Wel waren er twee vechtpartijtjes, maar ook dat mocht de pret niet drukken."