Carpoolterrein A6 blijft waarschijnlijk behouden

25 maart 2009 08:00

ALMERE - De carpoolplaats op de kruising van de A6 met de Tussenring kan waarschijnlijk blijven liggen. Deze week wordt bekend of de gemeente het door Rijkswaterstaat aangelegde terrein wil behouden, of dat het maandag 30 maart alsnog wordt gesloopt.


Het carpoolparkeerterrein was door Rijkswaterstaat aangelegd vanwege werkzaamheden aan de Hollandse brug. Nu deze voorbij zijn, is Rijkswaterstaat verplicht het terrein in originele staat terug te geven aan de gemeente. In plaats van het terrein direct te slopen, heeft Rijkswaterstaat de gemeente het terrein gratis aangeboden. Die het wees het af, en maandag 16 maart zou de sloop beginnen.
CDA-raadslid Henk Hasper heeft de afbraak van de strook aan de orde gesteld. "De strook wordt intensief gebruikt. Nu weer vanwege werkzaamheden aan de Muiderbrug die files veroorzaken, maar ook door rijscholen en recreanten die er willen vliegeren. In het weekend is dat een perfecte open plek met veel wind. En over anderhalf jaar wordt begonnen aan de verbetering van de verbinding Schiphol-Amsterdam-Almere-Lelystad (SAAL) waarvoor opnieuw een carpoolstrook aangelegd moet worden. Dan kan deze beter blijven liggen."

Motorrijlessen

Hendrik van der Weij, eigenaar van Verkeersschool Van der Weij, maakt voor zijn motorrijlessen gebruik van de carpoolstrook. "Het is een goede oefenlocatie, dus meerdere rijscholen maken gebruik van die carpoolparkeerplaats. Toen ik hoorde dat het terrein weggehaald zou worden, heb ik een mail gestuurd naar het CDA die hier ook al mee bezig was." Behalve dat Van der Weij voor de motorrijlessen graag gebruik maakt van het terrein, vindt hij het 'onzinnig' als het weggehaald zou worden. "De carpoolstrook wordt nog steeds gebruikt, ook al zijn de werkzaamheden aan de Hollandse brug klaar. En het zou kapitaalvernietiging zijn om het terrein nu weg te halen en bij de verbreding van de A6 weer terug te leggen."
De gemeente Almere en Rijkswaterstaat overleggen nog over het terrein. Uiterlijk deze week wordt bekend wat ermee gebeurt.