Catwalk for Cancer levert Parkhuys 15.000 euro op

09 november 2011 06:00

BOUWMEESTERBUURT - Een exotisch galadiner, optredens van Sandy Dane en andere artiesten en een modeshow was de inhoud van Catwalk for Cancer van het Parkhuys Almere, afgelopen vrijdag in het Oostvaarders college in de Bouwmeesterbuurt. Het gala en een veiling met als veilingmeester burgemeester Jorritsma, leverde 15.000 euro op.


Het voortbestaan van het Parkhuys is mede afhankelijk van giften en sponsoring en daarom organiseerde het Parkhuys dit gala. ‘Stap uit de schaduw en loop in de zon’ was het thema van de Catwalk for Cancer, dat in Caraïbische stijl met warme muziek, dans en kleur de aandacht vestigde op vrouwen met kanker. De nadruk lag op het omarmen van het leven.
De catwalk is om vrouwen die kanker hebben (gehad), weer zelfvertrouwen te geven en geloof in hun eigen lichaam, dat aangetast is. Tijdens hun ziekte of daarna worden ze geconfronteerd met heftige, uiterlijke veranderingen waardoor het vaak moeilijk voor ze is om zichzelf weer te vinden in hun uiterlijk.
‘Stap uit de schaduw, loop in de zon’ is precies wat de catwalk moest uitstralen. Alle vrouwen deden mee omdat ze uit de schaduw en in de zon willen. Een levensbedreigende ziekte maakt immers dat je juist het leven moet omarmen.
Het Parkhuys is een inloop- en begeleidingscentrum voor mensen met kanker en anderen die direct of indirect met een ernstige ziekte te maken hebben. Het geld van de benefietavond kan het Parkhuys goed gebruiken om de activiteiten in het gebouw aan de Buñuellaan 1 in Filmwijk voort te zetten, want de grootste sponsor trekt zich vanaf volgend jaar terug. Sponsors zijn van harte welkom. Meer informatie: www.parkhuysalmere.nl.