CDA roept Almeerders op in actie te komenTeken de petitie 'Bouw IJmeerbrug!'

01 april 2009 07:00

ALMERE - In navolging van D66 in 2006 doet nu ook het CDA een oproep voor de bouw van de IJmeerbrug. Een groep 'Verontruste Almeerders' doet een dringend beroep op de Tweede Kamer om te kiezen voor een IJmeerbrug tussen Almere en Amsterdam. Zij hebben het initiatief genomen voor een petitie op internet aan het adres van het parlement.


De regering wil Almere laten groeien tot de vierde stad van het land met 350.000 inwoners in 2030. "Wanneer die groei niet gepaard gaat met extra infrastructuur, zal de stad dichtslibben", zo vrezen de initiatiefnemers van de petitie. Zij willen dat de Tweede Kamer standvastig blijft en de schaalsprong van Almere gepaard laat gaan met een extra spoor- en wegverbinding tussen Amsterdam en Almere via een IJmeerbrug.
Het CDA-gemeenteraadslid Johan van der Kroef is de indiener van de petitie. Hij zegt: "Het moet niet zo zijn dat Almere aan het bouwen gaat terwijl de infrastructuur achter blijft. Hij is bang dat de geschiedenis zich herhaalt: Actievoerders met BN'ers die in bootjes op het Naardermeer de aanleg van de tunnelverbinding A6/A9 verhinderden door de suggestie dat de tunnel het natuurgebied zou aantasten. Almeerders zijn toen niet gehoord en hebben zich niet van zich laten horen."

Noodzaak

De initiatiefnemers willen dat niet nog een keer laten gebeuren en willen nu zoveel mogelijk mensen die de noodzaak van een IJmeerbrug inzien tijdig mobiliseren. "Almere is gebouwd om het 'Oude land' te ontzien en te voorkomen dat er in de groene gebieden gebouwd wordt. Je kan dan niet Almere de slagaders onthouden die het nodig heeft om te groeien", aldus het CDA-gemeenteraadslid. De petitie staat op http://ijmeerbrug.petities.nl.