CDA ziet Almere als Senior City

12 november 2008 08:00


Vervolg van de voorpagina
Een ander aspect dat de Christen Democraten belichten is dat senioren om velerlei redenen interessant zijn voor de stad. "Ouderen vragen geen plaats op de arbeidsmarkt en verlichten daarmee de in- en uitgaande pendel. Rechtstreeks gevolg hiervan is, dat ze ook hun inkomen in Almere besteden. Dat is goed voor de Almeerse middenstand." Dily reageert: "Ja, de middenstand geniet er van. Maar jongeren spenderen het meest." Henk is naar eigen zeggen "heel honkvast voor zijn eigen leveranciers in Almere Buiten. Maar er is geen knus cafeetje in mijn buurt om eens een kopje koffie of pilsje te pakken en bij te kletsen." Na de sluiting van het ouderenbuurthuis 't Trefpunt missen ze een gezellig onderkomen.

Zorg

Als laatste stelt het CDA dat senioren wel zorg vragen, maar dat daardoor weer werkgelegenheid gecreëerd wordt. Dily: "Ik denk dat het eerder vrijwilligerswerk creëert. Zelf doe ik mee aan het maatjesproject en bezoek ik regelmatig een oudere vrouw. "
Aan de andere kant stelt de partij dat senioren goede vrijwilligers of mantelzorgers zijn voor bijvoorbeeld kinderen van werkende ouders. Henk vraagt zich hardop af of het plan van het CDA economisch wel verstandig is. "Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst", besluit hij lachend. "En als je niks doet, vergrijst Almere sowieso wel!"
De ouderenbond ANBO was niet in staat om een reactie te geven.