Centrum Almere Buiten officieel geopend

10 november 2009 10:57

BUITEN CENTRUM - De gemeente Almere, Multi Vastgoed en Unibail Rodamco openen woensdagochtend het vernieuwde Centrum in Almere Buiten. Wethouder Arno Visser opent winkels, appartementen, parkeergarages en een uniek kunstproject. Volgens de gemeente "een belangrijke stap in de realisatie van het Centrumplan".


Wethouder Arno Visser van Stedelijk Beheer opent op woensdagochtend de eerste fase van de uitbreiding en herontwikkeling van winkelcentrum Buitenmere in Almere Buiten. Met deze opening krijgt Almere Buiten er 5.800 m² winkels, 58 huurappartementen, twee parkeergarages en een uniek kunstproject bij.
De deuren van Albert Heijn, Lidl, Gall & Gall, Specsavers, Schoenmakerij Misleidy en Vishandel Kroon gaan op 4 november om 11.00 uur open voor het publiek. Zowel Specsavers als Schoenmakerij Misleidy zijn nieuwe ondernemers in Almere Buiten.
Woensdagochtend zijn de bewoners van Almere welkom aan het Rio de Janeiroplein om de nieuwe winkels te bewonderen. In de winkels kunnen ze profiteren van verschillende openingsacties.

Uniek kunstproject

Met de eerste winkels wordt ook de eerste kunstetalage in het centrum van Almere Buiten geopend. Deze etalage, te vinden bij Albert Heijn, is de eerste van de vijf etalages die de komende tijd verdeeld over het nieuwe centrum worden opgeleverd. In de etalages zullen regelmatig wisselende exposities worden gehouden. Op deze manier krijgt kunst een prominente plaats in het centrum. En is het ook na sluitingstijd van de winkels aangenaam toeven in het nieuwe winkel- en uitgaansgebied. De eerste kunstetalage is gevuld door de Almeerse kunstenaars Mannie Krak, Erik Fakkeldij, Tibor Benkhard en Carmen Richardson. Het kunstwerk verbeeldt op een spannende en interactieve manier de beweging die het centrum van Almere Buiten doormaakt.