Centrumgebied wordt groter

05 april 2010 14:22

BUITEN CENTRUM - Het centrumgebied van het stadsdeel Buiten maakt op dit moment een ware metamorfose door. Wethouder Arno Visser opende op 4 november 2009 de eerste fase van de uitbreiding en herontwikkeling van het winkelcentrum, dat wordt uitgebreid met circa 26.000 vierkante meter winkels.


Ook is er plek voor horeca, plezier en ontspanning en maatschappelijke voorzieningen. Boven de winkels komen ruim driehonderd koop- en huurappartementen. De groei vindt plaats aan beide kanten van het spoor, rond station Almere Buiten.
De uitbreiding van het centrum van Almere Buiten wordt ontwikkeld in samenwerking met de gemeente Almere, Urban Interest en Multi Vastgoed. Deze drie partijen hebben een overeenkomst gesloten om de komende vijf jaar het centrum van Almere Buiten te laten groeien tot een volwaardig stadsdeelcentrum voor de ruim vijftigduizend inwoners van Almere Buiten. Hiertoe worden verschillende plannen ontwikkeld. Buiten-Mere Properties B.V. ontwikkelt het noordelijk deel van het centrum. Het zuidelijk deel van het centrum, gelegen tussen het spoor en de Evenaar, wordt ontwikkeld door Multi Vastgoed. De gemeente is verantwoordelijk voor de inrichting en realisatie van de openbare ruimte in het gebied.