Certificaat voor science-leerlingen Playing for Success

31 december 2000 23:40

POORT - De eerste dertien leerlingen hebben hun certificaat van Playing for Success Science in het Klokhuis in Poort ontvangst mogen nemen. Ze hebben de afgelopen tien weken hard gewerkt aan hun zelfvertrouwen, samenwerken en presenteren.


De leerlingen hebben lessen gevolgd in het Klokhuis in Poort dat Stad& Natuur ter beschikking stelt voor de lessen van Playing for Success. “Dit is een uitdagende locatie voor het thema science”, vertelt docente Laura Verdouw. “Er is gebruik gemaakt van lessen in het thema science om succeservaringen op te doen. Aan de hand van Energizers en een les over duurzaamheid hebben de leerlingen presenteren voor de groep geoefend. Dit was goed terug te zien in de vlog die de leerlingen gemaakt hebben.”
In deze vlog laten ze zien waar in de afgelopen periode aan gewerkt is. “De egg-drop challenge en het maken van slime is de leerlingen het meest bij gebleven”, zegt Verdouw. “Bij de egg-drop challenge moesten de leerlingen hun ei zo verpakken dat het na een val op de stenen van ruim vier meter hoog nog heel was. Alles werd uit de kast getrokken om dit voor elkaar te krijgen. Juichend werden de eieren weer uitgepakt en veel eieren zijn heel gebleven na de val.”

Proefjes

De opdracht om slime te maken was een belevenis op zich. “De leerlingen hebben bij deze opdracht enorm veel doorzettingsvermogen laten zien. Ook zat iedereen onder slime, kleurstof en scheerschuim wat veel hilariteit teweeg bracht”, lacht Verdouw. “Ouders en leerlingen reageren positief op de eerste lesperiode. Natuurlijk mogen er nog veel meer proefjes bij komen, maar de sfeer, de begeleiding en de ruimte voor het kind om zichzelf te ontwikkeling zijn top. Op naar de volgende ronde. Op 25 april starten we met een nieuwe groep van 16 leerlingen.”